Tuinen Van Harry van der Laar Boskoop 2012


Boskoop, 7 augustus 2012

 Sortimentstuin Harry van de Laar biedt nog ruimte voor bedrijfsleven!

  De top van het boomkwekerijsortiment
In de sortimentstuin Harry v.d. Laar aan het Rijneveld te Boskoop staat al sinds vele decennia de Top van het Nederlands Boomkwekerijsortiment. Vakgenoten vanuit de hele wereld bezochten de tuin en lieten zich inspireren door de vele bomen en planten die in de tuin stonden. Maar tijden veranderen, dus ook de invulling van de Sortimentstuin. De tuin was duidelijk toe aan een vernieuwingsslag. Door het oprichten van de stichting Vrienden van de Sortimentstuin is hiermee een flinke aanzet gegeven. Bijzonder is dat het bedrijfsleven nu zelf gebruik gaat maken van de tuin door hun eigen sortiment ook tentoon te stellen.

 

 “Een prima gelegenheid om onze klanten mee naar toe te nemen en hun de toepassingen van onze planten te laten zien”, aldus Marcel van der Werf van Waterplantenspecialist van der Werf uit Reeuwijk. “Naast het geven van advies kunnen wij hier echt laten zien hoe het in de praktijk werkt. En dat is de beste verkooptechniek”. V.d. Werf heeft de afgelopen weken een ruim assortiment water- en oeverplanten aangeplant in de vijver die midden in de tuin is aangelegd. Hij is enthousiast over de samenwerking met de collega kwekers. “Samen bouwen we aan een mooie tuin waar de hele sector van kan meeprofiteren. Als een van de eerste bedrijven die aan de tuin deelneemt willen we laten zien hoe belangrijk het is om als sector deze projecten op te pakken”.

 

Wat zijn de mogelijkheden?
“Er is nog ruimte voor bedrijven om deel te nemen aan deze vernieuwde vorm van product en bedrijfsprofilering”, aldus Henk v.d. Smit van de werkgroep “Voor een bedrag van € 250,00 per jaar heeft een bedrijf al de beschikking over een vak van 10 m² . Hier kan het product worden geshowd aan zowel vakgenoten als consument. Een prima gelegenheid om als bedrijf je product eens extra in de schijnwerpers te zetten”.

 

Naast de bedrijfsinzending biedt de tuin ook plaats voor seizoengebonden producten. Op een speciaal hiervoor ingericht plein kunnen bedrijven jaarrond seizoengebonden producten laten zien. Daarnaast  biedt de tuin ook weer plek voor de plantkeuringen van nieuwigheden door de Kon. Ver. voor Boskoopse Culturen. Jaarlijks worden vele bomen en planten aangeboden bij de Vereniging die dan een heel keuringstraject ingaan alvorens in de markt te worden weggezet. Deze samenwerking tussen bedrijfsleven en de diverse aan de boomkwekerij gerelateerde bedrijven maken de Sortimentstuin Harry v.d. Laar weer tot dé etalage van de Top van het Nederlands Boomkwekerijsortiment.

 

Interesse?

Bent u geïnteresseerd om te participeren in de Sortimentstuin dan kunt u tijdens de vakbeurs Plantarium terecht in de stand van de Kon. Ver. voor Boskoopse Culturen. De heren Joop Maas en Dick Nieuwesteeg zijn daar aanwezig om alle informatie te verstrekken. Ook kunt u terecht op de website  www.sortimentstuin.nl

U bent van harte welkom in de stand van de Kon. Ver. voor Boskoopse Culturen  

 


9 mei 2012 de vijver van 100m2 word uitgezet en gegraven.
1 juni 2012 aanplant waterplanten
De vijver werd als 1 van de eerste aangeplant.
15 november 2012 na de winterbeurt, mooie vijver in ontwikkeling.

Terug

Neem contact met ons op

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

Hulp voor:
Hulp voor:
Hulp voor:
Hulp voor:
Hulp voor:


Zijdeweg 26 • 2811 PC • Reeuwijk • Tel: 0182-392705 • 06-22936114 • E-mail: info@waterplantenspecialist.nl

Zijdeweg 26
2811 PC  Reeuwijk
Tel: 0182-392705 • 06-22936114
E-mail: info@waterplantenspecialist.nl

© 2010 Waterplatenspecialist van der Werf | Realisatie: Arco