Leveringsvoorwaarden Waterplantenspecialist Van der Werf

Waterplantenspecialist Van der Werf
Zijdeweg 26
2811 PC  Reeuwijk
Tel: 018 – 392705 / 06-22936114
E-mailadres: info@waterplantenspecialist.nl
KvK-nummer: 61569445
BTW-identificatienummer:

 

Artikel 1 Toepasselijkheid 

 1. Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op de consumentenverkoop van Waterplantenspecialist Van der Werf op de verkopen op de kwekerij in Reeuwijk en op de verkopen op afstand via email en onze website.
 2. De leveringsvoorwaarden zijn op de website te raadplegen.
 3. Op al onze verkopen waarop deze leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
 4. Alle verkopen aan BTW plichtige afnemers niet zijnde kwekerijen vallen onder de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten. Alle verkopen binnen de boomkwekerij sector vallen onder de Handelsvoorwaarden Boomkwekerij Nederland, alle overige zakelijke verkopen onder de Anthos voorwaarden.

 

Artikel 2 Ons aanbod en prijzen 

 1. Alle prijzen van de door ons aangeboden planten en producten zijn inclusief 9 % BTW en gelden zolang onze eigen voorraad strekt. Bij wijzigingen in maat en/of prijs nemen we contact met u op. Verzending is niet inbegrepen in onze prijzen: bij verzending komen hier nog verzendkosten voor een postpakket of pallet bij. Ophalen op de kwekerij kan op afspraak.
 2. De bij de planten getoonde foto’s zijn geen weergave van de geleverde maat en /of kwaliteit; deze dienen alleen ter informatie om de kenmerken van de plant te tonen.
 3. Voor een vergoedingsvrije verlegging van BTW naar buitenlandse afnemers geldt een minimale order grootte van €200,00 exclusief BTW, hieronder rekenen we € 12,50 administratiekosten excl BTW.

 

Artikel 3 Overeenkomst en persoonsgegevens 

 1. Op het moment van afrekenen op onze kwekerij en bij het bevestigen van de bestelling via onze website en e-mail aanvaardt u ons aanbod en treden deze leveringsvoorwaarden in werking.
 2. Bij bestellingen via onze website ontvangt u na het plaatsen van uw bestelling vrijwel direct een bevestiging per e-mail exclusief eventuele verzendkosten. Na controle van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestiging inclusief eventuele verzendkosten. Bij bestellingen via e-mail ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging van de door u bestelde planten/producten inclusief de eventuele verzendkosten
 3. Bestellingen via mail en de website zijn tot het moment van verzending kosteloos te annuleren, tenzij deze speciaal voor u besteld zijn. Na verzending kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht (zie Artikel 4)
 4. De persoonsgegevens die u aan ons toevertrouwt via mail of website gebruiken wij uitsluitend voor de verwerking van uw bestellingen.

 

Artikel 4 Herroepingsrecht 

 1. Bij aankoop via e-mail of onze website, kunt u tot 14 kalenderdagen na ontvangst van de planten/producten gebruik maken van uw herroepingsrecht en de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Om gebruik te maken van dit recht neemt u contact met ons op via info@waterplantenspecialist.nl.
 2. U heeft na de annulering nog 14 dagen om uw product retour te sturen. Indien u de volledige order retourneert krijgt u het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zijn de kosten voor het retour sturen van de planten/producten voor uw rekening.
 3. U retourneert de planten/producten met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking naar de kwekerij.
 4. Tijdens deze termijn gaan we er vanuit dat u de planten goed verzorgt.
 5. Zodra we de planten/producten in goede staat hebben ontvangen storten we binnen 14 dagen het aan u verschuldigde bedrag op uw bij ons bekende bankrekeningnummer. Let op dat planten die niet met extra aandacht zijn verpakt een groot risico hebben om beschadigd aan te komen.
 6. Uitgesloten van herroepingsrecht zijn planten/producten die op bestelling voor u zijn ingekocht bij een collega.

 

Artikel 5 Klachten en garantie 

 1. Wij doen ons best om eventuele klachten zo goed mogelijk te verhelpen. Bij gegronde klachten kunt u vervangende planten/producten krijgen tot de oorspronkelijke factuurwaarde.
 2. Klachten worden alleen in behandeling genomen wanneer er een aankoopbewijs overlegd kan worden.
 3. Klachten over de kwaliteit van geleverde planten/producten ontvangen wij graag per e-mail en zo spoedig mogelijk na ontvangst van de planten/producten.
 4. Mochten planten/producten tijdens het verzenden beschadigd zijn, dan vragen we u om dit binnen 5 dagen na ontvangst per e-mail te melden. Wij zullen u dan een vervangend exemplaar toesturen.
 5. Winterschade, schade door extreme weersomstandigheden en schade door onjuiste behandeling van planten wordt niet vergoed.

 

Artikel 6 Levering en betaling 

 1. Wij streven ernaar om de door u bestelde planten/producten binnen 10 werkdagen na betaling te versturen. Verzending vindt over het algemeen plaats op een woensdag of donderdag.
 2. Planten worden alleen verzonden wanneer het weer dit toelaat. We vermijden periodes met zeer hoge of zeer lage temperaturen.
 3. Op de kwekerij in Reeuwijk kunt u contant en met pin betalen.
 4. Bij planten / producten die geleverd zijn op rekening dient de factuur binnen 14 dagen na factuurdatum betaald te worden. Bij uitblijvende betaling komen alle extra kosten, die noodzakelijk zijn om de factuur te innen ten laste van de betalingsplichtige.
 5. Indien de betalende partij een andere is dan de bestellende partij (de persoon die akkoord gaat met onze voorwaarden en naar wie de orderbevestiging gestuurd wordt), dan zorgt de bestellende partij dat wij voor het versturen van de factuur alle gegevens op voorhand aangeleverd krijgen, om een correcte factuur te kunnen opstellen. De bestellende partij blijft te allen tijde verantwoordelijk voor betaling van onze facturen. Indien de betalende partij in gebreke blijft, zullen wij onze factuur ter betaling aan de bestellende partij zenden.

 

Artikel 7 Wijziging van de leveringsvoorwaarden 

Wijzigingen van de voorwaarden zijn van kracht nadat de consument de gewijzigde voorwaarden heeft ontvangen of bij bestellen akkoord is gegaan en zijn ook uitsluitend van toepassing op overeenkomsten die na de wijzigingen tot stand zijn gekomen.