Helofytenfilters / waterplantenfilters (op maat)

Een waterplantenfilter zuivert het water op een natuurlijke wijze. De wortels onttrekken voedingstoffen (bijv. plantenresten of uitwerpselen van vissen) aan het water, wat de waterkwaliteit ten goede komt. De voedingsbodem voor alg wordt immers verminderd, waardoor de algengroei afneemt. Door de juiste planten te kiezen zal er op den duur een goede balans kunnen ontstaan.

Door ons brede aanbod waterplanten in combinatie met onze jarenlange kennis en ervaring kunnen we u uitstekend adviseren welk filter en welke planten voor de specifieke situatie van uw vijver geschikt zijn. We hebben een groot assortiment planten op voorraad, dus we kunnen jaarrond de planten geheel op uw wensen afstemmen.

Helofytenfilter met waterval (op maat)

Een helofytenfilter met een fraaie waterval als uitloop. Doordat het filter op maat gemaakt wordt past deze filter bij allerlei maten vijvers, en is dus ook geschikt voor kleinere vijvers.
De waterval heeft als voordeel dat, naast het prachtige visuele effect, het zuurstofgehalte van uw vijverwater toeneemt en alg minder kans krijgt.

De filters zijn gemaakt van sterk kunststof en worden geleverd inclusief twee koppelstukken (voor de aanvoer en voor het spoelen van de afvoer) , vijvermanden (23×23), substraat en 2 planten per mandje. Het filter wordt zonder gaten geleverd, zodat u deze zelf op de gewenste plek kunt maken.

Afmetingen en prijzen (incl. verzendkosten):
1 vak: 25x25x25 cm + uitloop 30 cm (€124,90)
3 vakken: 75x25x25 + uitloop 30 cm (€199,90)
4 vakken: 100x25x25 cm + uitloop 30 cm (€282,60)

Andere afmetingen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Foto 1
Foto 2
Foto 3


Helofytenfilter in kratten

Krachtige helofytenfilters voor bijvoorbeeld Koi- of zwemvijvers kunnen we ook voor u realiseren. Afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van het water dat gefilterd moet worden hebben we een aantal zeer krachtige en snel groeiende planten in ons assortiment.  Deze nemen grote hoeveelheden nutriënten op die niet allemaal door gewone filters uit het water verwijderd worden. Uiteraard kunnen we u hierbij adviseren welke planten geschikt én mooi zijn zodat het niet alleen functioneel is maar een mooi beeld oplevert.

Losse waterplantenfilter

Een filter kan ook uit planten geplant in de oeverrand bestaan. We kunnen u helpen met het ontwerp en de aanleg.