Interessante links

Vijverhulp
Alle informatie over de vijver. Draadalgen, troebel water of slechte groei van zuurstofplanten? Vijverhulp helpt! Zeer uitgebreide website met duidelijke afbeeldingen, heldere tekst en video.


Biodivers natuurzaadmengsels
Biodivers is een leverancier van inheemse zaden voor alle typen wegbermen, dijken, wadi’s, golfbanen, natuurvriendelijke oevers, bosranden, akkerranden, boerderijerven, landschappelijke tuinen, speelgazons, heemtuinen en nog veel meer.


Grassen Erf
Al twintig jaar lang is Grassen Erf professioneel bezig om een sterk en speels assortiment bamboes, siergrassen en vaste planten te selecteren, geschikt voor het klimaat in Nederland. Naast de reeds bestaande groothandel is er vanaf maart 2007 een nieuwe vestiging geopend: Grassenerf. Hier bestaat ook voor particulieren de mogelijkheid om planten uit ons assortiment te kopen. Wij werken zoveel mogelijk ecologisch. Grassenerf blijft zoeken naar meerwaarden in het assortiment.


www.tuindehogewaard.nl
Op ieder moment van dag is het mogelijk te genieten van deze kleurrijke oase met een groot aantal inheemse en uitheemse planten, heesters, bomen en vijvers. De planten zijn voorzien van naambordjes met daarop vermelding van de Latijnse en Nederlandse naam. Paden en tuinbankjes geven zicht op vijvers, planten en diverse doorkijkjes in de tuin. In tuin “De Hoge Waard” staan diverse zuilvormige bomen, heesters, coniferen, siergrassen, bamboes, vaste planten, tuinorchideeën, varens, waterplanten en bloembollen. Aparte vermelding verdient de 120 jaar oude boomvaren, de Japanse cobralelies, de treurende Japanse honingboom en de koikarpers met hun prachtige kleuren.


www.sortimentstuin.nl
De sortimentstuin “Harry van de Laar” is een platform voor het bedrijfsleven van de boomkwekerij, zowel regionaal, landelijk als internationaal. Met name op het gebied van nieuwigheden, maar ook als het gaat om presentatie van het assortiment.


Voedselbos Benthuizen
Een van de eerste voedselbossen met een eetbare oever.

KTC Zegveld
Kennis Transfer Centrum (KTC) Zegveld: locatie voor onderzoek, kennisdeling en innovatie in de veenweiden.